Rukometaši Čelika upisali četvrtu prvenstvenu pobjedu, večeras protiv Sloboda Solane

Četvrtu prvenstvenu pobjedu upisali su večeras rukometaši Čelika. U 10. kolu Prve rukometne lige Federacije BIH savladali su Sloboda Solanu sa 26:20.

Poluvrijeme je bilo 13:11 za domaće. Izabranici trenera Seldina Rizvanovića odigrali su utakmicu sa imperativom pobjede i sa prilično nervoze u igri. Nakon početne prednosti gostiju od 0:1 sve ostalo bilo je u režiji domaćih rukometaša. U prvom dijelu imali su i četiri gola prednosti kod 9:5 u 15 minuti kada je pogodio Oruč. Na poluvrijeme se otišlo sa plus 2 gola 13:11.

U nastavku u prvih pet minuta igre publika je vidjela samo jedan gol Dautovića za 13:12. U 40. minuti pogađa Aldin Begagić za 17:14 za Čelik. Do kraja, prednost se povećavala i na plus 8 kod rezultata 26:18. Na kraju susreta semafor se zaustavio kod 26:20 za crveno-crne.

Najviše aplauza kod publike zaradio je mladi golman, kadetski reprezentativac Čelika, Harun Hodžić, koji je skupio 20 odbrana na golu Čelika. On je ujedno bio i najbolji igrač susreta. Kod Čelika, Pašalić, Begagić su upisali po 5, a Danijel Jurić šest golova. Kod Slobode Dautović i Mehić postigli su po 4 gola.

U narednom 11.kolu Čelik gostuje u Lukavcu. (M.P.)