MUP ZDK: Teška krađa u zeničkoj ulici Prvomajska

Na području kantona, javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 17.09.2019. godine, u 18,50 sati, u ulici Bulevar Kulina bana, policijski službenici su izvršenim pregledom lica K.E., iz Zenice, kod istog pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode a sporna materija oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

U toku noći 16/17.09.2019. godine, u ulici Prvomajska, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica S.J., kojom prilikom su otuđena dva LCD TV aparata, te veća količina alata. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području kantona dogodilo se još četrnaest saobraćajnih nezgoda u kojim je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.