MUP ZDK: 14 saobraćajnih nezgoda, pronađena droga

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 27.06.2019. godine, u 11,45 sati, u ulici Crkvice, izvršenim pregledom policijski službenici su kod lica K.A., rođenog 1983. godine, iz Zenice, pronašli biljnu i praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja, dok je navedeno lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama.

Na području Kantona dogodilo se četrnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Dana 27.06.2019. godine, u 22,15 sati, u mjestu Arnautovići, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, registarskih oznaka O95-T-972, kojim je upravljalo lice F.S., iz Visokog. Izvršenim pregledom lica i vozila policijski službenici su pronašli praškastu materiju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko. (M.D.)