FOTO: Svečanost u povodu završetka školske godine u OŠ “Musa Ćazim Ćatić”

U područnoj školi „Musa Ćazim Ćatić“ u Blatuši organizirana je priredba povodom završetka nastavne 2018/19. godine.

Tom prilikom su dodijeljene posebne diplome za učenike sa svim peticama od i I do IX razreda, pohvale za učenike koji si ostvarili zapažene rezultate na kantonalnom, federalnom, državnom i internacionalnom nivou, te zahvalnice za sponzore, prijatelje i partnere škole.

Vijeće roditelja u 2018/19. godini je svojim maksimalnim angažmanom doprinijelo da se realiziraju značajna dva projekta. Prvi se odnosi na sanaciju dva mokra čvora u centralnoj školi a drugi na pomoć i podršku prilikom organizacije školskog bazara čiji je prihod usmjeren na adaptaciju prostorije za inkluziju.

Priredbi su prisutvovali roditelji i članovi Vijeća roditelja. Ova prilika je iskorištena da se i zvanično otvori i u funkciju stavi toalet za učenice sa posebnim potrebama a realizaciju ovog projekta  sa 4.400,00 KM je pomoglo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.

Učenice Habiba Husejnović i Amra Gračo su svečano presjekle vrpcu kutka, odnosno dijela hodnika u kojem se nalazi lift, toalet i poruke vezane za inkluziju. Taj dio hodnika je nazvan ”Ulica jednakih različitosti”.