BNP Zenica objavljuje poziv na audiciju za novi međunarodni koprodukcijski projekat

Bosansko narodno pozorište Zenica je 18. juna objavilo poziv na audiciju povodom rada na novom međunarodnom koprodukcijskom projektu „Othello“ prema drami Williama Shakespearea i u režiji makedonske rediteljice Nine Nikolić.

Audicija je objavljena za izbor jedne glumice do 35 godina starosti, uključujući i studentice III ili IV godine studija glume na umjetničkim akademijama, odnosno diplomirane glumice do traženih godina starosti. Rad na projektu će se odvijati u dvije faze: 24. juni – 28. juli 2019. godine i od 15. oktobra do dana premijere predstave u BNP Zenica koja je planirana za subotu, 16. novembra u okviru manifestacije Evropska noć teatra – Noć teatra BiH 2019. Premijerna izvedba „B“ planirana je za srijedu, 4. decembar 2019. godine u Makedonskom narodnom teatru.

Audicija će se održati u periodu između 24. i 28. juna na Maloj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, prema naknadno utvrđenim terminima i satnici.

Cjelokupan tekst poziva na audiciju i traženi monolog za pripremu moguće je u PDF formatu preuzeti na slijedećem linku sa stranice BNP Zenica (rubrike: BNP → Audicija):

https://www.bnp.ba/bnp/component/k2/item/774-audicija

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica