Zeničanin Vedad Karić osvojio titulu državnog prvaka u biciklizmu

Tokom vikenda u Gračanici je vožena biciklistička trka u disciplini brdski hronometar na kojoj su nastupili najbolji bh. vozači.

Titulu državnog prvaka u najjačoj Elite kategoriji osvojio je trenutno najbolji biciklista u državi Vedad Karić, član biciklističkog kluba “Rotacija – SPIN” iz Zenice, koji je ujedno i oborio dosadašnji rekord staze. Drugi član zeničke ekipe Eldin Šarić je osvojio srebrenu medalju u kategoriji Master. Sljedeće sedmice Vedad Karić učestvovaće  na Evropskim Olimpijskim igrama u Bjelorusiji, dok će ostatak ekipe vršiti pripreme za predstojeće utrke krajem juna u Banja Luci.

“Voziti po ovakvoj temperaturi utrku je stvarno naporno uzimajući u obzir da je vožen uspon onda to postaje još zahtjevnije, ali eto i po ovakvim vremenskim uslovima sam uspio pobjediti i svom gradu donijeti titulu prvaka države nakon mnogo godina, a uz to sam i oborio dosadašnji rekord staze što je dokaz da se trenutno nalazim u dobroj formi koja mi je potrebna pred Evropske igre”, kazao je Karić nakon osvajanja titule prvaka BIH.(M.P.)