Rukometaši Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu!

foto: svijet-rukometa.com

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Evropsko prvenstvo.

Izabranici Bilala Šumana su u Ostravi u 6. kolu kvalifikacija pobijedili Češku 23:24 i plasirali su se na prvenstvo Evrope.

Prvo poluvrijeme ovog meča uglavnom donosi igru gol za gol. Reprezentacije su se smjenjivale u vodstvu, igra bh. tima je za razliku od meča protiv Bjelorusije izgledala zaista dobro i mnoge stvari su konačno funkcionisale.

Nijedna selekcija nije uspjela da napravi dva gola prednosti u prvom dijelu, a golom Perića na odmor se otišlo vodstvom naše selekcije rezultatom 10:11.

Česi su na otvaranju drugog poluvremena ostali bez Zemana koji je dobio crveni karton, ali su Česi na otrvanju drugog poluvremena ponovo poveli 12:11.

Uzvratio je naš tim serijom od 2-0 i ponovo smo preuzeli vodstvo, mi smo bili ti koji su imali konstantno vodstvo, ali nikako nismo uspijevali da odemo na dva gola prednosti.

Briljirao je sredinom drugog poluvremenga golman Češke Galia, izgubila je naša selekcija ideju u napadu, ali se i dalje konstantno igralo gol za gol.

U posljednjih deset minuta igre ušlo se vodstvom domaće selekcije od 20:19, Galia potom brani još dva zicera, a u 53. minuti Češka po prvi put na utakmici ide na dva gola prednosti, 21:19.

Ipak, bh. tim novom serijom od 3-0 dolazi do vodstva u 56. minuti dolazi do vodstva od 21:22, a za vodstvo je pogodio Haseljić.

Do kraja i dalje izjednačen meč. Karačić je zabio za 23:24 i to je bio ključni gol danas i BiH je na EP.

Nikola Prce je danas briljirao sa deset golova i najzaslužniji je za pobjedu BiH u ovom meču, dok je na drugoj strani Petrovsky je postigao sedam.

izvor: sportsport.ba