Okupljanje u Sarajevu: “Zmajevi” danas počinju pripreme za Finsku i Italiju

Nogometna reprezentacija BiH danas će se okupiti u Sarajevu i započeti pripreme za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske i Italije.

Kao što je ranije najavljeno na konferenciji za medije Nogometnog saveza BiH, selektor Robert Prosinečki je zakazao okupljanje reprezentativaca za 12:00 sati na Ilidži. Pozvao je 24 igrača, a u međuvremenu su zbog povreda otpali Empolijev Rade Krunić i Arsenalov Sead Kolašinac. Umjesto defanzivca Topnika naknadno je pozvan Bojan Nastić.

Dobra vijest je svakako da je Miralemu Pjaniću smanjena kazna te da će moći igrati protiv Italije nakon što propusti susret s Finskom.

Spisak Zmajeva izgleda ovako:

– golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor) i Vladan Kovačević (Sarajevo)

– odbrana: Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Samir Memišević (Groningen), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Darko Todorović (Red Bull Salzburg) i Bojan Nastić (Genk)

– vezni red: Muhamed Bešić (Middlesbrough), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Stjepan Lončar (Rijeka), Mario Vrančić (Norwich City), Deni Milošević (Konyaspor) i Haris Duljević (Dynamo Dresden)

– napad: Edin Džeko (Roma), Edin Višća (Istanbul Basaksehir), Goran Zakarić (Partizan), Rijad Bajić (Istanbul Basaksehir) i Smail Prevljak (Red Bull Salzburg).

Reprezentacija BiH s Finskom igra 8. juna u Tampereu, a tri dana kasnije s Italijom u Torinu.

Tabela Grupe J uoči 3. kola:

1. Italija 6
2. Grčka 4
3. BiH 4
4. Finska 3
5. Armenija 0
6. Lihtenštajn 0

Izvor: Klix.ba