Tradicionalni Batonov turnir u kuglanju u povodu Dana Zenice

Danas je Dan Zenice, jedan od najbitnijih dana u istoriji ovoga grada, a kako ga treba obilježavati, koliko pažnje mu posvetiti, i kako njegovati značajne datume i događaje iz naše prošlosti pokazali su patriote, bosansko- herecgovačke gazije okupljene u Klub paraolimpijskih sportova Baton.

Godinama ovaj klub organizuje sportska takmičenja, druženja, izlete, promocije i razne druge vidove rehabilitacije i resocijalizacije svojih članova, a i ovo takmičenje je već postalo lijepa tradicija i doprinos voljenom gradu.

Zenička kuglana i ove godine je, dan prije svečanog obilježavanja rođendana Grada bila mjesto takmičenja, druženja, razgovora i dogovora. Rukovodstvo Batona organizovalo je u zeničkoj kuglani turnir u kuglanju za ratne vojne i civilne invalide te druge stradalnike rata. Spoj psiho- fizičkih aktivnosti kao vid resocijalizacije i rehabilitacije, s jedne, te ispoljavanja domoljublja i lokal-patriotskog osjećanja, s druge strane, dali su rezultat vrijedan pomena i hvale…

„Devetu godinu zaredom Baton obilježeva rođendan Grada organizovanjem turnira u kuglanju. Iskoristimo priliku da pozovemo RVI Grada Zenice da uz nekoliko sati druženja obilježimo ovaj datum, da ga provedemo sportski rekreativno družimo se ujedno i očuvamo sjećanje na istorijat našeg grada, naglasio je Amir Ismić, predsjednik KPS „Baton“ Zenica. (Sinan Gluhić)