Velika pobjeda nogometaša Čelika

Nogometaši Čelika savladali su Slobodu u Tuzli u okviru 23. kola minimalnim rezultatom 1:0. Jedini gol postigao je Haris Dilaver u 18. minuti.

Domaći tim je imao veći posjed lopte od samog početka utakmice. Ipak, pred golom Čelika bili su bezopasni i nisu uspijevali napraviti pravu šansu. Zato je Čelik svoju šansu iskoristio u 18. minuti. Lijepu akciju završio je Dilaver i doveo je svoj tim u prednost od 0:1.

Sloboda je nakon gola ponovo bolje stajala na terenu. Međutim, svi prilazi golu Čelika su bili zatvoreni, a u 32. minuti domaći tim ipak stvara dobru šansu. Husejinović je ostavio loptu za Amara Beganovića koji šalje loptu preko gola.

Ekipa Čelika se u drugom poluvremenu opredjelila za nešto zatvoreniju varijantu. Iz takve igre stvorili su šansu u 60. minuti, ali Jurina nije bio precizan.

Sloboda je imala nakon toga nešto više od igre, ali bez konkretnog učinka.

Miletić je u 82. minuti propustio šansu da riješi sve dileme oko pobjednika i iz dobre pozicije šutira pravo u golumana Slobode. Do kraja nije bilo promjene rezultata, pa je Čelik upisao prvi gostujući trijumf. (N.Glibo)