“Zenicatrans” optužuje “Prevoz putnika” za nelegalnu krađu putnika

Povodom novonastale situacije danas su nam se obratili iz JKP „Zenicatrans – prevoz putnika“.

Naime, kako tvrde iz ovog preduzeća najnoviji problem koji se pojavio za ovo preduzeće, jeste kompanija „Prevoz putnika“, koja je sklopila Ugovor sa ArcelorMittalom za prijevoz njihovih radnika, a što oni, kako navode, zloupotrebljavaju i voze i građane, što su u Zenicatransu okarakterisali kao nelegalnu radnju. „Voze naše putnike, parkiraju se na autobusku stanicu i tako blokiraju naša mjesta“, kaže Hidajet Čičak, upravnik saobraćaja „Zenicatransa“.

Također, on je kazao da je već bilo problema na određenim linijama jer je došlo do sukoba vozača. „Mislim da bi trebalo to spriječiti, da do toga ne dolazi. Nadam se da će se naći neko ko je voljan da nam pomogne, jer mi moramo spašavati „Zenicatrans“. Ovo što se sad radi je nelegelano, ali i nepošteno od njih“, kaže Čičak.
Naš sagovornik je dodao da su prvo pokušali ukazati na problem putem medija, a onda će uslijediti zahtjev prema inspekciji, te će se obratiti Gradonačelniku, za kojeg smatraju da stoji iza njih i da će im pomoći.

Ukoliko se ništa ne desi za nekoliko dana Čičak najavljuje da će 50 autobusa „Zenicatransa“ izaći na ulicu. (Nedžad Glibo)