Uspješno završen projekat utopljavanja stambenih objekata kolektivnog stanovanja

Okončanjem radova na objektu Školska 6A i 6B uspješno je završen projekat utopljavanja stambenih objekata kolektivnog stanovanja na području grada Zenica.

U sklopu projekta na stambenim zgradama za kolektivno stanovanje postavljena je termo-izolaciona fasada minimalne debljine 10 cm. Radi se o pet stambenih objekata na sljedećim adresama: Muftije Šemsekadića 12, Čurukovića put 20, Potok 5B te Školska br. 6A i 6B.

Sredstva za sufinansiranje pomenutih projekata dodijeljena su po Javnom pozivu za sufinansiranje projekata utopljavanja stambenih objekata kolektivnog stanovanja – stambenih zgrada na području Grada Zenica iz 2018. godine. Grad Zenica je učestvovao u ukupnoj investicionoj vrijednosti u iznosu od 50 % odnosno 125.761,94 KM, a građani su učestvovali sa preostalih 50 %.

Cilj projekta koji se ogleda u poboljšanju energetske efikasnosti zgrada zajedničkog stanovanja, ljepšem izgledu grada, manjoj potrošnji energenata, kao i manjoj emisiji štetnih plinova i poboljšanju kvaliteta zraka, smatramo u potpunosti ispunjenim.

S obzirom da se uskoro očekuje ponovna objava javnog poziva za sufinansiranje projekata utopljavanja stambenih objekata kolektivnog stanovanja sa dva lota, jednog za postavljanje termoizolacione fasade i drugog za zamjenu azbestnih krovova, pozivamo građane da, održe sastanke etažnih vlasnika i izvrše međusobno usaglašavanje o spremnosti za apliciranje na predmetni javni poziv.