JOB „Unija veterana“ ZDK pomaže školarce

Jedinstvena organizacija boraca „Unija veterana“ Zeničko-dobojskog kantona iz svog prošlogodišnjeg Programa pomoći socijalno ugroženim demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica, izabrala je četvero djece bez oba roditelja i jednog oboljelog demobilisanog borca iz Olova, Kaknja i Maglaja, s namjerom da im dodijeli po 1.000.00 KM, kao jednokratnu novčanu pomoć i olakšicu u svakodnevnom životu.

Među odabranima je i Amina Semić, učenica drugog razreda Medicinske škole u Zenici, kojoj su poslije rata umrli majka, otac i mlađa sestra. Uplatnicu na hiljadu konvertibilnih maraka i laptop, koji joj je poklonio jedan od uposlenika kantonalnog Ministarstva za boračka pitanja, Amina je preuzela u Zenici, u prisustvu staratelja.

“Hvala ljudima koji su mi pomogli na ovaj način. Nisam se nadala tome, ali će mi uveliko olakšati život i školske dane”, – izjavila je ova mlada Kakanjka.

Uz Amilu, za ovaj vid novčane pomoći odabrani su još učenici bez roditelja Hidajet Muharemović i Haris Selimović iz Olova te Šaban Kusić iz Kaknja, a naknadno će novac biti uplaćen petom dobitniku- oboljelom demobilisanom borcu iz Maglaja, pojasnio je Tahir Šabić, član Upravnog odbora JOB-a „UV“ ZDK. Dodao je kako ovo nije jedini način na koji ova boračka organizacija nastoji brinuti i pomagati svoje članove, mahom demobilisane borce i njihovu djecu te da će tako nastaviti i ubuduće.