Potpisan ugovor o saradnji između ArcelorMittala i Elektrotehničkog fakulteta Tuzla

Generalni direktor ArcelorMittala Biju Nair, i dekanesa Elektrotehničkog fakulteta iz Tuzle Nerdina Mehinović, potpisali su Sporazum o saradnji.

S obzirom da u ovoj kompaniji radi nekoliko bivših studenata ovog fakulteta menadžment kompanije se odlučio da uspostavi saradnju sa ovom visokoškolskom ustanovom. „Ovo je način da imamo kadrove za budućnost, i budući elektroinžinjeri ovog fakulteta će imati svoje mjesto u našoj kompaniji“, – kazao je direktor Biju Nair.
„Zahvaljujem se menadžmentu kompanije na ukazanoj časti, ali i obavezi i odgovornosti, i nadam se da će ovo biti uspješna saradnja“, – kazala je dekanesa Mehinović.
Ovaj sporazum je jako bitan jer studenti imaju priliku da pokažu ono što su naučili tokom studiranja, smatra Mehinović.
S obzirom na iskazanu spremnost kompanije da zaposle sve elektroinžinjere koji završe ovaj fakultet, to je sigurno i podstrek budućim studentima da se opredjele baš za ovaj poziv, ali i sigurnost kada završe fakultet da će imati posao i da će ostati u Bosni i Hercegovini, a ne da će svoju egzistenciju morati tražiti u zapadnim zemljama, rečeno je ovom prilikom. (N.G.)