Počelo stručno usavršavanje volontera na RTV Zenica

Radio-televizija Zenica je u posljednjih godinu dana započela sa brojnim promjenama u svom radu, između ostalog i uključivanje volontera u dosadašnji tim.

Nakon održane audicije i selekcije, u utorak je u prostorijama TV Zenica održan prvi sastanak i upoznavanje volontera sa radom redakcije. Odabrani kandidati su iz prve ruke mogli vidjeti prostorije u kojima se priprema i realizuje TV program, a i sami su imali priliku lično se okušati u studiju kao prezenteri. Moramo priznati da je bilo treme, ali također i da smo, po ocjeni producenata, pokazali zadovoljavajuće vještine nastupa pred kamerama i dobro osnovno znanje, kazali su volonteri.

Kroz projekat edukacije i osposobljavanja, voditi će ih Taib Bajramović, producent RTV Zenica, koji je predstavio ciljeve i zadatke koje će u narednom period realizovati angažovani volonteri.

Obilazak se nastavio i u prostorijama Radija Zenica, gdje su upoznali i ostatak kolektiva jedine zeničke javne RTV stanice. Treba istaknuti, da im se nakon završenog prvog dana obratio i Nandino Škrbić, direktor RTVZE, koji je poželio dobrodošlicu i sreću u budućem radu.

Planom je predviđeno da će obuka trajati tri mjeseca, nakon čega će kandidati biti spremni da stečena znanja primjene i u praksi na svim medijskim platformama RTV Zenica. Tekst koji čitate je ujedno I prvi napisan od strane naših volontera, a kako je izgledao njihov prvi radni dan pogledajte u priloženoj fotograleriji.