Saopćenje za javnost Aydina Olguna, predsjednika NK Čelik

 

Danas je na adresu NK “Čelik” stiglo pismo Predsjednika Kluba i investitora, Olgun Aydina, čiji sadržaj u cjelosti prenosimo :

“Razlog mog dolaska u Zenicu bio je ulaganje sredstava u oporavak jednog od simbola grada – NK”Čelik”. Ovaj Klub je svoje temelje postavio još 1945.godine i bilo bi poražavajuće da se Klub sa takvom bogatom historijom i potencijalom ugasi. Iako smo imali realnije i sigurnije ponude da preuzmemo upravljanje nad nekim od bosanskohercegovačkih nogometnih klubova, nismo pristali na iste i odabrali smo NK “Čelik” iz razloga što cijela Bosna i Hercegovina zna kakav je to klub, njegovu historiju i šta znači za sve stanovnike Zenice.

Mnogo pozitivnih stvari smo do sada uspješno realizovali, investirajući vlastita sredstva, što se najviše primijeti na rezultatima Kluba. Do sada je odigrano 8 prvenstvenih utakmica na domaćem terenu, i niti jednu nismo izgubili. Pomak se svakako vidi u igračkom kadru, ali uvijek može bolje, što planiramo uraditi u drugom dijelu ove sezone. Ja, kao investitor Kluba, ne bježim od odgovornosti. Dvanaest godina netransparentnog poslovanja ne može se ispraviti preko noći. Stali smo uz ovaj Klub kada je bilo najteže, kada su ga svi otpisali, i kada su mnogu željeli da se Klub ugasi. Nismo to dozvolili. Pomaganje NK “Čelik” shvatili smo kao pomaganje bosanskohercegovačkom nogometu generalno, jer gašenjem ovakve jedne nogometne institucije sigurno bi bio udarac i za nogomet u BiH.

Zato smatram, da svi zajedno moramo stati uz ovaj Klub, i ja kao investitor, i Grad Zenica na čelu sa Gradonačelnikom, i navijači, i privrednici ovog Grada, kako bismo Klubu vratili staru slavu i duh koji je toliko dugo bio zanemaren. Samo zajedničkim snagama možemo doći do jednog cilja, a to je da NK “Čelik” opet bude jedan od najboljih bosanskohercegovačkih klubova, da se bori za vrh tabele i da ga i dalje svi prepoznaju kao jedan od glavnih simbola ovog grada.” (nkcelik.ba)