Optimizam pred Austriju, “Zmajevi” pozivaju navijače da ih podrže

Nakon odličnog starta i pobjede u gostima protiv Sjeverne Irske sa 2:1, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Zenici odigrati susret Grupe 3 Lige “B” Lige nacija protiv Austrije.

Večeras je na Bilinom polju održana  zvanična press konferencija na kojoj su o duelu sa Austrijom govorili  selektor  Robert Prosinečki, i kapiten Edin Džeko. Selektor je između ostalog u svom izlaganju izjavio da sutra očekuje dobru utakmicu.

“Sutra će konkurirati svi za utakmicu, što me veseli. Očekujemo dobru utakmicu, znamo snagu Austrije i utakmica će biti zanimljiva. Poslije ne tako dobre igre u Irskoj, moramo očekivat da ćemo bolje odigrati u Zenici. Svi su zdravi i veselim se ovoj utakmici”,  rekao je Prosinečki.

Prosinečki je rekao da će sutra igrati i Miralem Pjanić, te da će se do sutra odlučiti ko će konačno konkurisati za susret.

“Ja bih radije da upišemo tri boda, nego da igramo dobro. Selektor je napravio analizu šta nam je falilo i probat ćemo sutra da neke stvari promijenimo, s obzirom da  igramo pred našim navijačima. Pozivam navijače da nas podrže, a mi ćemo na terenu pokušati da napravimo povoljan rezultat”, rekao je Edin  Džeko.

Nakon press konferencije, naša reprezentacija održala je trening. Susret BiH – Austrija igra se sutra, u okviru Grupe 3 Liga “B” Lige nacija, od 20:45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Reprezentacija Austrije neposredno prije bh. tima održala je press konferenciju i trening na Bilinom polju.(M.Pripoljac)