Održan prvi memorijal “Uzejir Beganović”

Ekipa Zenice pobjednik je Prvog memorijalnog turnira u sjedećoj odbojci “Uzejir Beganović”, kojeg je tokom vikenda u areni Husejin Smajlović priredila Organizacija ratnih vojnih invalida Grada Zenice.

U takmičarskom dijelu nastupilo je ukupno osam ekipa, za koje je organizator obezbjedio diplome, pehare i vrijedne nagrade. Kolege i saborci na ovaj način žele čuvati sjećanje na lik i djelo rahmetli Uzejira Beganovića, predsjednika ove boračke organizacije u periodu od 2014. do 2017. godine.

Druženje i sportsko takmičenje je ujedno i sastavni dio profesionalne rehabilitacije ovih ljudi koji su dijelove tijela gubili i traume doživljavali prilikom ranjavanja na linijama odbrane svoje domovine. Svaki vid pomoći ovoj populaciji stanovništva je potreban, posebno kroz institucije sistema.

Kako to zapravo treba raditi dobar primjer je podrška Gradonačlenika Zenice Fuad Kasumović koji je i zvanočno turnir proglasio otvorenim.

Sve je proteklo fer i korektno, a organizator se nada kako će na zeničkoj sportskoj karti i memorijal „Uzejir Beganović” naći svoje zasluženo mjesto. (S.G.)