Ljubitelji Alfa Romea okupili se u Zenici

U organizaciji Alfa Romeo kluba, u Zenici su se ovog vikenda okupili ljubitelji automobila italijanskog proizvođača na 4. Međunarodnim susretima „alfista“.

Tokom dvodnevnog programa realizovano je niz aktivnosti, a jučer su, nakon okupljanja, učesnici iz naše zemlje, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije posjetili tvrđavu Vranduk, a u večernjim satima organizovana je i noćna izložba vozila uz svečani vatromet. Program je nastavljen danas u centru Grada, gdje je uz druženje i obilazak Zenice upriličena smotra, te humanitarna tombola, čiji je prihod uručen mladom Ismailu Zulfiću.

U popodnevnim satima organizovan je i defile ulicama, a svakako najatraktivniji događaj ovogodišnjih susreta je utrka ubrzanja na 302 metra, koja je održana na GGM-u. Za najbolje učesnike obezbjeđene su i prigodne nagrade, između ostalog uz pehare, najboljem  i najbržem vozaču uručen je volan MR performance hand made steering wheel. Dodjeljeno je priznanje i za najbržu učesnicu ovogodišnje utrke ubrzanja. Generalni medijski pokrovitelj 4. Međunarodnog skupa alfista je RTV Zenica.(S.H., A.H.)