Ekrem Tuka podnio ostavku na sve dužnosti i funkcije u Savezu za bolju budućnost ZDK

Dosadašnji član SBB-a i vijećnik ove stranke u Gradskom vijeću, Ekrem Tuka, podnio je danas ostavku na sve dužnosti i funkcije u SBB BiH-Fahrudin Radončić i uputio zahtjev za ispisnicom iz njenog članstva.

“Razlog podnošenja zahtjeva i isčlanjenja iz SBB BiH Fahrudin Radončić je isključivo neslaganje sa postojećom politikom koja je za mene i moja lična politička uvjerenja neprihvatljiva.

Član stranke SBB BiH sam od samog osnivanja 2009. godine od kada sam vršio više dužnosti i funkcija u stranci (zamjenik predsjednika KO SBB BiH ZDK, predsjednik kadrovske komisije OO SBB BiH, Ministar za boračka pitanja u Vladi ZDK-a, predsjednik Izbornog štaba, vijećnik u Gradskom vijeću Zenica). Aktivno sam učestvovao u svim predizbornim i izbornim aktivnostima kao i drugim aktivnostima stranke gdje sam dao svoj nesebičan doprinos u okviru svojih stručnih i političkih sposobnosti.

Često sam ispoljavao svoje neslaganje i nezadovoljstvo kadrovskom politikom u KO i GO SBB BiH Zenica kao i zapošljavanju članova Stranke. Moje nezadovoljstvo je kulminiralo 2017. godine, nakon unutarstranačkih izbora, nakon kojih nije ispoštovan izborni rezultat i kada je na nedemokratski način i nepoštivanjem volje većine GO SBB BiH Zenica, imenovano rukovodstvo GO SBB BiH Zenica, o čemu sam razgovarao na svim organima stranke i upoznao i javnost o svom neslaganju kako bih uticao i promijenio stanje u Stranci.

Obzirom da sam iscrpio sve svoje demokratske mogućnosti i prava, u skladu sa Statutom i drugih prava kao član SBB BiH, a iste nisu uvažene nitu su izvršene bitne promjene u Stranci, ovim putem podnosim ostavku na sve dužnosti i funkcije u SBB BiH-Fahrudin Radončić i zahtjevam ispisnicu iz članstva stranke”, saopštio je dosadašnji član SBB-a, gradski vijećnik, Ekrem Tuka.