VIDEO: Od studentice do instant zvijezde Porina, Mia Dimšić predstavila se zeničkoj publici

Donosimo intervju sa mladom slavonskom kantautorkom, muzičkom senzacijom, Miom Dimšić. Mia se u protekle dvije godine udomaćila kod hrvatske publike svih generacija, koja s veseljem pjevuši zarazne refrene njenih autorskih pjesama.

Po mnogo čemu je prošla godina bila u znaku ove mlade muzičarke, a njen vrtoglavi uspjeh nastavio se i u 2018. Sudeći po objavljenim nominacijama za jubilarno 25. izdanje muzičke nagrade Porin, talentovana 26-godišnja Osječanka mogla bi kući ponijeti čak devet kipića.

Njezin album ‘Život nije siv’ konkuriše u kategoriji Albuma godine i Najboljeg albuma pop muzike, a dobio je nominacije za najbolju produkciju i najbolji snimak. Pjesma ‘Bezimeni’ s tog albuma je osvojila nominaciju za Pjesmu godine. Sa svojom pjesmom ‘Sunce, oblak, vjetar’, Mia je  nominovana i za najbolju žensku vokalnu izvedbu, te najbolji aranžman.

Ovih dana Mia se predstavila i zeničkoj javnosti. Donosimo intervju, snimljen uoči njenog koncerta u Starom pozorištu. Mia Dimšić je u društvu sa našom Mirnesom Imamović.