VIDEO/Baletni spektakl u Zenici: Balerine zeničkog Ars Centra kvalifikovale se za učešće na svjetskom prvenstvu u Španiji

Ars Centar iz Zenice danas je bio domaćin kvalifikacija za takmičenje u baletu za zemlje Balkana. Ovaj jedinstveni događaj okupio je mlade baletne plesače iz BiH i nekoliko zemalja iz okruženja na sceni Bosanskog narodnog pozorišta.

Takmičari zeničkog Ars Centra bilježe u posljednje vrijeme izuzetno dobre rezultate na međunarodnoj sceni. Za kratko vrijeme uspjeli su postići zavidan rejting u svjetskim organizacijama sličnog tipa. Kao nagrada za to, povjerena im je i ova organizacija Drugog Kvalifikacionog turnira za prostor Balkana u baletu.

Ovo takmičenje pomoći će balerinama da se kvalifikuju za učešće na Svjetskom prvenstvu, koje će biti održano u junu ove godine u Španiji.

U kvalifikacijama su nastupala djeca strosne dobi od 8 do 17 godina.

Ars Centar Zenica je po broju osvojenih bodova i ukupnom plasmanu proglašen najboljim baletnim plesnim centrom u regionu.

Specijalne nagrade DWC – besplatne kotizacije za svjetsko prvenstvo u Španiju dodijeljene su, po kategorijama: 

  1. Best Children Solo: Iskra Nadžak, ARS Centar;
  2. Best Mini solo Džena Sačak, ARS Centar;
  3. Best Senior Solo Adna Kujundžić;
  4. Best Junior or Senior Group, ARS Centar;
  5. Best Mini or Children Group (small or lager) Balet Mostar Arabeske i
  6. Best Junior solo Lena Markovića.

U kvalifikacijama je učestvovalo 90 takmičara, 18 su članovi ARS Centra Zenica. Zeničke balerine su osvojile ukupno 16 medalja, 1 pehar i 3 specijalne nagrade. (B.D.)

Pogledajte snimak prenosa takmičenja.

DANCE WORLD CUP BiH 2018

DANCE WORLD CUP BiH 2018

Posted by Sanja Sanjica Mladjenovic on Samstag, 17. Februar 2018

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime