Zeničani spremni za nastavak PLBiH i borbu za opstanak

Fudbaleri zeničkog Čelika nastavljaju s pripremama u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH. Zeničani su u pripremni period ušli s potpuno novom koncepcijom u radu kluba, promjenom kompletnog stručnog štaba, te angažmanom velikog broja novih igrača koji imaju ogromnu odgovornost da nadoknade veliki broj bodova koji su izgubljeni tokom jesenjeg dijela prvenstva.

Tokom dosadašnjeg dijela ekipa, koju predvodi Slaven Musa, odigrala je četiri pripremne utakmice, koje su više bile test za brojne igrače što su se nudili zeničkom premijerligašu. Zabilježena su tri poraza i jedna pobjeda, ali se sve ipak može svesti da su to bile samo trening utakmice za uigravanje taktičkih linija ekipe.

Možemo biti zadovoljni dosadašnjim dijelom priprema, pred kraj priprema kada su se igrači bolje upoznali napravili značajan pomak. Imamo još desetak dana do prvenstva da sve popravimo i bolje se uigramo, jer ćemo imati sedam – osam igrača koji nisu igrali prvi dio prvenstva – kazao je za Fenu šef stručnog štaba Slaven Musa.

Ekipa s Bilina polja i dalje nije kompletirana, jer nedostaju još jedan golman i lijevi bek, a uprava kluba je pregovorima s nekoliko imena i očekuje se da će se već ove sedmice u svlačionici naći nova dva imena, tako da bi stručni štab napokon raspolagao sa 22 igrača i tri golmana, što je bio plan na početku pripremnog perioda.

Fudbaleri Čelika će posljednju probnu utakmicu igrati 9. februara protiv bugojanske Iskre. To će biti “generalna proba” uoči nastavka Premijer lige. Zeničani na startu proljetnog dijela prvenstva 17. februara dočekuju ekipu Viteza. (Fena)