U Zenici priređena akcija pomoći za liječenje bebe Arslana

Širom Bosne i Hercegovine, ali i širom svijeta, gdje živi naša dijaspora, u toku su humanirane akcije za prikupljanje pomoći za liječenje malog Arslana Kulačića.

Jedna od mnogobrojnih akcija održana je i u Zenici, gdje su na Trgu Alije Izetbegovića aktivisti dijelili kolačiće, a građani su za uzvrat donirali novac.

Malenom sedmomjesečnom dječaku, Arslanu Kulačiću, dijagnosticiran je tumor i hitno je prebačen u Tursku gdje je operisan.

Pokrenute su brojne humanitarne akcije, jer je za operativni zahvat i liječenje potrebno više od 133.000 eura. Zeničani kao i do sada pokazali su svoju humanost na djelu.

Grupa građanki se organizovala i djelila prolaznicima kolačiće, a oni su za uzvrat donirali novac.

Irnesa Ramić-Tahić kaže da je zajedno sa drugim ženama odlučila na pokretanje ovakve akcije.

Cilj nam je bio pomoći Arslanu i njegovim roditeljima, s obzirom da im za liječenje treba velika suma novca. Kada je Zenica konkretno u pitanju mi smo poznati kao solidaran narod i dosta smo novca skupili, tako da se nadam da će i ova akcija polučiti značajne rezultate, – kazala je Ramić-Tahić.

Za one koji se do sada nisu uključili u akciju mogu to učiniti još uvijek, na broj telefona i žiro-račune koje objavljujemo i mi. (N.G.)