Prve „Proljetne igre Klopče“ okupile danas mještane MZ Klopče

Udruženje žena “Stijene” Klopče organizovalo je danas sportsko-zabavnu manifestaciju “Proljetne igre Klopče”, koja je ispred Društvenog doma Klopče osim učesnika, okupila mještane ovog kraja, ali i goste, koji su došli na ovaj program i druženje.

Ovo su prve Proljetne igre, koje smo organizovali, ali želimo da one postanu tradicija, jer nam je namjera da se svi, a pogotovu djeca, zabavimo, družimo, ali i da njegujemo našu tradiciju i nekadašnje seoske igre. Na ovaj način želimo doprinijeti jačanju veza između majki i djece, promociji sportsko-rekreativnih aktivnosti i zdravih životnih navika, te stvaranju novih poznanstava i razmjeni iskustava“, navodi Zijada Čolak, predsjednica Udruženja žena „Stijene“.

U cjelodnevnom takmičarskom programu učestvuje 5 takmičarskih timova sa 20 majki i 20 djece, koji se međusobno nadmeću u starim seoskim igrama, kao što su potezanje konopca, trke u vrećama, utrke s jajetom u kašiki itd.

Po završetku igara biće održana svečanost proglašenja pobjednika i dodjele nagrada sponzora, koji su se odazvali i podržali ovaj projekat, nakon čega će se druženje nastaviti uz muzičko-zabavni program. (V.J.)