NK Čelik pripreme za drugi dio sezone nastavlja u Makarskoj

Jučerašnjim treningom na B terenu stadiona Kamberovića polje, nogometaši Čelika okončali su prvi dio priprema za nastavak sezone.

Ekipa je danas dobila slobodan dan a već sutra crno crveni putuju u Makarsku gdje će trenirati do 31.januara. Loši tereni za treniranje, veći broj povreda i zdravstveni problemi igrača, samo su neki od problema sa kojima se susreo stručni štab na čelu sa Arminom Duvnjakom.

„Na početku samih priprema imali smo problema sa terenima, s obzirom da nismo mogli koristiti teren Bilino polje i A teren na Kamberovića polju. Ostala nam je jednina opcija B teren na Kamberovića polju na vještačkoj travi. Poznavajući našu ekipu u dogovoru sa doktorima i fizioterapeutom, sugerisali da ne možemo ovdje raditi sa igračima koji su imali operacije posebno koljena. Šest –sedam igrača konstatno nam se žali na te probleme. Zbog probelam sa  gripom mnogih igrača putujući u Vitez  mi smo  sebi stvorili možda još veći problem. Od početka priprema imali smo dosta odsustava igrača. Zbog svega odlučili smo da posljednju fazu prvog dijela odradimo u Zenici“, izjavio je za Zenicainfo.ba Armin Duvanjak, šef stručnog štaba Čelika.

U zimskoj pauzi klub su napustila četvorica igrača: Šabić, Džaferović, Kovač i Jašarević. Raduje oporavak Dženana Smajića koji se vratio na teren a novajlija u ekipi je Tarik Huzbašić iz zeničke Fortune. Čelik je prvu kontrolnu utakmicu odigrao u Doboju protiv Sloge u kojoj je poražen sa 4:1.

„Generalno nisam nezadovoljan. Poveli smo sa 1:0. Jaka ekipa Sloge je pokazala svoj kvalitet i igru okrenula u svoju korist. Imali smo na toj utakmici odsustvo četiri –pet veoma važnih igrača. Najviše se osjetilo neigranje Arnautovića. Rezultat je manje važan. Pokazali smo da imamo kvalitet. U Makarskoj ćemo raditi na uigravanju ekipe i popraviti greške u igri“, kazao je Armin Duvanjak.

Dogovorene su još dvije prijateljske utakmice. Prva je 27. januara u Makarskoj a druga protiv Zagore trećeligaša iz Hrvatske. Za 4. februar zakazan je meč u Zenici protiv Željezničara iz Banja Luke. Posljednju provjeru izabranici Armina Duvnjaka imat će 11. februara u Austriji, u Grazu protiv drugoligaša GAK 1902 i to će biti i generalna proba pred prvu utakmicu sezone u okviru 1/8 finala Kupa BiH, kada će Čelik na Bilinom polju 18. ili 19. februara ugostiti  Radnik iz Bijeljine. (M.P.)