Protekla godina za Judo klub Čelik bila izuzetno uspješna

Upravni odbor judo saveza BIH usvojio je 11.januara  konačnu verziju kalendara takmičenja za 2023 godinu.

Ovogodišnja sezona biće zvanično otvorena polaganjem za pojaseve koje će održati u Sarajevu  21.januara.U nastavku godine slijedi veliki broj  domaćih  i međunarodnih takmičenja.Protekla godina za judo klub Čelik iz Zenice bila je veoma uspješna  .U ovoj očekuje još bolje rezultate.

„U uslovima u kojima radimo u našoj državi mi smo zadovoljni postignutim rezultatima.Godina je bila uspješna s obzirom na uloženi trud  i sredstva sa kojima raspolažemo.Nastupili smo na većem broju takmičenja iz kalendara saveza,bilo je između 15 i 20 u protekloj godini. Osim toga redovno organizujemo judo kampove na Bočici.Pokrenuli smo i aktivnosti na mjesečnom druženju za  6 klubova iz bližeg okruženja.“izjavio je za Zenicainfo.ba , Neldin Trako , trener i potpredsjednik judo kluba Čelik .

Judo klub Čelik  trenutno broji oko 50 aktivnih članova u svim starosnim kategorijama.Od 2020 godine rade u adaptiranim prostorijama u Babinoj Rijeci, gdje imaju  kvalitetne uslove za trenažni proces.

„Svi ljudi dobre volje i mladi i stari su dobro došli u naš klub.Cilj nam je povečati broj aktivnih članova kao i takmičara.Ne moraju svi biti ni takmičari, mogu doći i rekreativno vježbati judo.U proteklom periodu cilj nam je bio da stabilizujemo rad kluba.Vjerujem da ćemo u narednom periodu biti domaćini jednog od takmičenja iz kalendara judo saveza BIH.“optimista je  Neldin Trako.

Prvo zvanično takmičenje iz kalendara za 2023 godinu na programu je 4.februara u Sarajevu gdje će se održati Federalno judo prvenstvo za kategorije od poletaraca , dječaka, kadeta i juniora.Istoga dana održaće se i judo turnir „Sarajevo open.“ (M.P.)