Nakon 50 vrelih i sunčanih dana, završena sezona rada Gradskih bazena za ovu godinu

FOTO: Zenicainfo.ba

Iznenadna promjena vremena, kiša i naoblaka znače kraj sezone kupanja na Gradskim bazenima u Crkvicama. Mikrobiološki ispravna voda u četiri bazena bila je odlično utočište za rashlađivanje brojnih sugrađana i sugrađanki svih generacija tokom više od 50 vrelih sunčanih dana ovog ljeta. U upravi Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Grada Zenica kažu da su zadovoljniji nego sezonom 2020.

Nakon najave početkom ljeta da Gradski bazeni u Crkvicama možda neće biti u funkciji što je razočaralo brojne Zeničane i Zeničanke i opće radosti što su ipak otvoreni, uslijedila reklo bi se odlična sezona. Zbog strogih uvjeta ulaska na Hrvatsku Jadransku obalu, ali sigurno i nezavidne ekonomske situacije i standarda stanovništva četiri bazena u Crkvicama za koje se cijena ulaznica nije mijenjala bila su svojevrsno utočište mnogima. Sjetimo se više od 50 dana uzastopno imali smo temperature iznad 30 stepeni.

„U 2021. godini, za razliku od prethodnih, bilo je više sunčanih dana stoga možemo biti zadovoljniji nego lani kada je riječ o prihodima, iako je to daleko od očekivanog. Ipak s obzirom na to da smo imali tehničkih problema s kojima smo se susretali u konačnici možemo reći da je ljetna sezona na Gradskim bazenima prošla u najboljem redu. Važno je istaći da smo se pridržavali epidemioloških mjera i naredbi nadležnih zdravstvenih institucija. Uredne su bile sanitarne kontrole i kontrole vode, te su ispoštovani svi higijensko-epidemiološki zahtjevi od strane nadležnih organa“, kazao nam je Nedim Talić, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskim objektima Grada Zenica.

Nedim Talić

“Već razmišljamo o narednoj sezoni, poduzećemo sve radnje kako bi naredna sezona započela bez problema, naravno u skladu sa našim tehničkim i materijalnim mogućnostima”, dodaje Talić.

Mi apeliramo na nadležne da oni učine sve kako bi Zeničanima i Zeničankama omogućili da naredno ljeto koriste kapacitete ovog jedinog javnog otvorenog bazena u regiji Srednja Bosna. (A. H.)