SREDSTVA POTREBNA ZA RENOVIRANJE PROSTORIJA: Udruženje “Naš most” Zenica pokrenulo online dobrotvornu aukciju slika

Zeničko Udruženje „Naš most“ od danas je pokrenulo online dobrotvornu aukciju slika, koju su organizovali na svojoj Facebook stranici u okviru kreiranog događaja, a trajat će do 21. decembra ove godine.

“Prihod od prodaje aukcijskih predmeta bit će usmjeren za finansiranje adaptacije i namještanja dodatnog prostora, koje je zenička Gradska uprava nedavno dodijelila našem Udruženju”, kaže Dženan Pjanić, voditelj aukcije, inače član  Udruženja “Naš most”, navodeći da je potrebno kompletno renoviranje prostora, što iznosi oko 5.000 KM, te da su zbog nedostatka vlastitih sredstava organizivoli online aukciju.

Obuhvaćena su 63 aukcijska predmeta, odnosno radovi koje su članovi i simpatizeri zeničkog Udruženja „Naš most“ donirali za ovu dobrotvornu aukciju, a neke od njih naslikali su akademski umjetnici i umjetnice, kao i samouki slikari i slikarice, koji su se počeli baviti slikanjem kroz aktivnosti ovog Udruženja.

“Pojedinačna cijena ovih slika kreće se od 30 do 150 KM i mada je naša online aukcija počela tek od jutros, već je izazvala veliko interesovanje javnosti, pa se nadamo da ćemo na ovaj način i uspjeti sakupiti potrebna sredstva za renoviranje prostora našeg Udruženja”, ističe Dženan Pjanić, voditelj aukcije i član Udruženja “Naš most”.