Kadetski reprezentativci završili pripreme u Zenici

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su, ranije nego što je planirano, završili pripreme u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Naši „U-17“ reprezentativci su odigrali i trening meč sa kadetima Čelika u kojem su ostvarili pobjedu od 2:1.

Golove za bh. tim su postigli Jahja Bajrić u 75’ i Alen Aličehajić u 82’.

Bajrić je postigao gol glavom nakon kornera sa desne strane koji je izveo Hamza Haždiavdić. Isti igrač je aistirao iz slobodnog udarca sa 30-tak metara i Aličehajiću koji se najbolje snašao na ivici protivničkog peterca i poslao loptu u mrežu.

Selektor Nermin Šabić je o ovom okupljanju rekao:

„Nemamo primjedbi na rad ovih igrača, oni se trude maksimalno na treninzima. Međutim, imamo problema iz razloga što oni nisu u takmičarskom ritmu, jer nemaju dovoljnu minutažu u svojim klubovima. Osjetilo se to i u igri protiv Čelika. Njihova fizička priprema takođe nije na nivou na kojem bi trebalo da bude. Imamo još vremena do kvalifikacija koje nas čekaju na jesen i vidjećemo još sa čime raspolažemo. Problem je u tome što igrači 2004. godište koji će nastupati u tim kvalifikacijama nemaju veliku minutažu u svojim klubovima jer pored godinu dana starijih igrača.“

U susretu protiv Čelika dvije različite postave su igrale po jedno poluvrijeme.

U prvih 45 minuta su nastupali: Eldin Lolić, Irfan Ramić, Nermin Mujkić, Murat Demirović, Marko Radić, Muhamed Buljubašić, Armin Karić, Haris Hasanović, Aleksandar Kahvić, Denis Dizdarević, Aldin Mešić.

Šabić je u drugom poluvremenu na teren poslao sljedeće igrače: Ivan Majstorović, Harun Abaza, Mihael Ivanković, Hamza Redžić, Emir Brković, Jahja Bajrić, Hamza Hadžiavdić, Bujazid Hegić, Ljubiša Cvijanović, Adi Halilović, Alen Aličehajić.