Košarkaška reprezentacija BiH danas putuje u Latviju

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovat će danas u Rigu, gdje se za dva dana sastaje sa reprezentacijom Latvije u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Košarkaši su se okupili u Sarajevu još u nedjelju, odradili nekoliko treninga, a prije dva dana održana je i zvanična press konferencija na kojoj je selektor Vedran Bosnić odlučio odvesti sljedeće igrače:

Andrija Stipanović, Filip Adamović, Miralem Halilović, Muhamed Pašalić, Kenan Kamenjaš, Edin Atić, Milan Milošević, Adin Vrabac, Aleksandar Lazić, Emir Sulejmanović, Sani Čampara i Amar Alibegović.

“Posebno mi je drago kada se okupi reprezentacija BiH jer u posljednje vrijeme nam ide dobro. Lijepo je raditi ovdje, stvorili smo dobre uslove za njihove pripreme, momci su dobro motivisani, atmosfera je pozitivna, svi iščekuju prvu utakmicu protiv Latvije”, izjavio je predsjednik Košarkaškog saveza BiH, Mirza Teletović.

Utakmica protiv Latvije igra se u petak, sa početkom u 18 sati i 30 minuta, a tri dana kasnije naša reprezentacija je domaćin Grčkoj. (Maid Dizdarević)