TKD klub Start počeo sa radom u novim prostorijama

U glavnom dijelu takmičartske sezone Taekvando klub Start iz Zenice ostao je bez prostora za trenažni proces.

Dva mjeseca bili su bez adrese, što se odrazilo na rezultate. Sredinom decembra uspjeli su useliti u novi prostor na Mokušnicama.

„Zbog nedostatka prostora izgubili smo određeni broj članova koji nisu mogli čekati. Roditelji su ih odveli u druge klubove. To se odrazilo i na takmičarske rezultate. Obezbjedili smo nove prostorije na duži vremenski period. Fokusiraćemo se na kvalitetne treninge i od nove godine uključićemo se u aktivnosti Taekvando saveza Ze-do kantona i Federacije BIH“, izjavio je trener i prvi čovjek Taekvando kluba Start, Mevludin Bahtijarević.

Taekvando klub Start trenutno ima 40 aktivnih članova. U toku su pripreme za polaganje za pojaseve.

„Hvala Bogu pa je vrijeme pauze iza nas. Trenutno se pripremamo za polaganje za pojaseve. Imamo odlične uslove za rad i nadam se da ćemo u narednoj godini ponovo postizati odlične rezultate“,  optimista je trener Elmin Ahmetović

Osim klasičnog taekvando-a, oformili su i MMA sekciju koju vodi iskusni trener iz Austrije Nedžad Šečibović, i trener za boks  Amar Kasap . Osim učešća na turnirima u našoj državi i regionu u Startu planiraju ponovo organizaciju međunarodnog turnira u taekvandou Zenica open, po kojem su postali prepoznatljivi i van granica BIH.(M.P.)