Gradonačelnik Kasumović poželio sreću košarkašima Čelika u borbi za najviši rang

Košarkaši Čelika drugu godinu zaredom igraju finale play-offa A-1 lige za povratak u najjače košarkaško društvo. Do vize za Premijer ligu BiH OKK Čelik će pokušati doći kroz duel sa ekipom Promo iz Donjeg Vakufa. Prva utakmica doigravanja na programu je u subotu, 04. maja u gradu na Vrbasu, dok je drugi susret u srijedu, 08. maja u Zenici.

Pred odlučujuće utakmice, sa kapitenom Arminom Avdibegovićem, trenerima Armelom Mujkanovićem i Edinom Varupom, te predsjednikom kluba Goranom Bulajićem, razgovarao je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Tokom jednosatnog susreta u Gradskoj upravi, gradonačelnik Kasumović, čestitao je kolektivu OKK Čelik plasman u finale A-1 lige, te iskazao optimizam u pogledu konačnog rezultata.

“Vjerujem u vas, a vidim i građani, odnosno navijači očekuju uspjeh. Posebno mi je zadovoljstvo jer ste klub u kojem većinu čine domaći igrači, a to je recept za trijumf. Samo igrač rođen u ovom gradu i iz ovog kluba može ostaviti srce na parketu. Zenica treba velike sportske događaje, ovaj grad i građani znaju šta je vrhunski sport, imamo infrastrukturu i sada kada smo uspjeli stabilizovati stanje u NK Čelik, stvoreni su uslovi da se dobri rezultati prave i u drugim sportovima i klubovima. Želim vam sreću, da u fer i sportskoj igri pobijedite u Donjem Vakufu i u srijedu da svi zajedno slavimo uspjeh OKK Čelik”, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Treneri Mujkanović i Varupa istakli su kako je KK Promo, kvalitetan sportski rival ali da vjeruju kako njihovi mladi igrači, predvođeni kapitenom Avdibegovićem mogu obradovati sportsku javnost Zenice.

“U duelima sa ekipom Igman Burch pokazali smo kvalitet i karakter. I ovog protivnika cijenimo ali dat ćemo sve od sebe da se u Zenici ponovo igra premijerligaška košarka”, istakao je Avdibegović.

Predsjednik OKK Čelik i predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica, Goran Bulajić zamolio je gradonačelnika Kasumovića za još veću podršku klubu u slučaju plasmana u viši rang, na što je dobio pozitivan odgovor.

“Znate da sada raspodjelu sredstava radi stručna Komisija i prema informacijama koje imam, svoj posao radi dobro, što ste i vi u OKK Čelik primjetili. Naravno da će OKK Čelik u najvišem rangu imati još bolje uslove, a kako bih bio još sigurniji u vaš uspjeh u ovom finalu, odlučio sam da ćemo iz sredstava za sport Grada, nagraditi trenere i igrače koji izbore plasman u Premijer ligu BiH”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Kako bi košarkaši Čelika u Donjem Vakufu u subotu imali što bolju podršku, gradonačelnik je osigurao i autobus koji će biti besplatan za sve one koji žele bodriti “crno-crvene” u meču sezone.