FOTO: Mještani Nemile sve glasnije negoduju, zaobilaznica u katastrofalnom stanju

Tokom izvođenja radova na sanaciji tunela Vranduk i dva mosta koja se nalazi u neposrednoj blizini, saobraćaj se odvija naizmjenično, ili vozači mogu koristiti alternativni put kroz Nemilu, Vranduk, Banloze i Tetovo.

Međutim, zbog kiše koja pada u posljednje vrijeme za mještane Nemile život je postao skoro nemoguć, što svjedoče fotografije sa lica mjesta. Podsjetimo, nedavno su mještani Nemile javno iskazali negodovanje zbog stanja saobraćajnice kroz ovo naselje, nakon čega su „došle“ mašine i činilo se da će napokon problem biti rješen, ali su one isto tako odmah „nestale“ sa terena, i saobraćajnica je ostala u katastrofalnom stanju. Zbog vode koja se nakuplja u rupama, ili bolje rečeno kraterima, građani skoro da se ne mogu kretati. Nadležne Direkcije za ceste, Federalna i Kantonalna i dalje šute.
Pitanje je da li će šutjeti ukoliko građani odluče blokirati saobraćaj kroz Nemilu. Ko će tada snostiti odgovornost za nemile scene. Puno pitanja koja na žalost nemaju odgovora.  (Nedžad Glibo)