Naredne sedmice pretežno oblačno uz kišu

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Izgledni su povremeno i jaki udari juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

U ponedjeljak će biti oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. U večernjim satima u nizinama centralne, istočne Bosne i u istočnim područjima Hercegovine je moguća susnježica i snijeg. U večernjim satima i u noći sa ponedjeljka na utorak na jugozapadu Bosne i u Hercegovini se očekuje jaka do olujna bura. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 8 do 14, na jugu do 16 °C. Prema kraju dana i u večernjim satima temperatura u padu.

U utorak  će jutro biti pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U jutarnjim satima slab snijeg se očekuje u centralnim, istočnim, jugoistočnim područjima Bosne i na sjeveroistoku Hercegovine. U ostatku Hercegovini u jutarnjim satima slaba kiša. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne veći dio dana se očekuje jaka do olujna bura. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 3 do 7, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 6 do 11 °C.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana u Krajini se očekuje kiša i susnježica. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima i ostatku naše zemlje sa padavinama. U Bosni kiša i susnježica, a u Hercegovini kiša. Jutarnje temperature od -6 do 0, na jugu od -1 do 4, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 °C.