ŠR Čelik Junior uspješno organizovao 9. međunarodni turnir prijateljstva

Podjelom pehara i priznanja juče je završeno Deveto izdanje međunarodnog rukometnog turnira prijateljstva.

Na turniru je nastupilo 700 takmičara i takmičarki, 20 muških i osam ženskih selekcija iz BiH, Hrvatske i Slovenije. Škola rukometa Čelik Junior iz Zenice još jednom se pokazala kao dobar domaćin i organizator.

Poljednji finalni meč kadetskih selekcija (U17), između zeničkog Čelika Junior i hrvatskog Nexea iz Našica, gosti su dobili rezultatom 25:14. Treće mjesto u tom uzrastu osvojila je Sloga iz Gornjeg Vakufa, koja je s 22:19 (13:11), porazila bugojansku Iskru. Najbolji strijelac turnira u ovom uzrastu je Domagoj Joneski (Nexe), najbolji golman Džan Čeljo (Čelik-Junior), dok je najbolji igrač Ryan Šafar (Nexe).

U kategoriji 2004. godišta slovenačka Metlika porazila je Nexe s 33:24 (18:18), a treći je bio domaćin turnira, Čelik Junior. Najbolji strijelac turnira u ovom uzrastu je Martin Pečerić (Metlika), najbolji golman Bodin Hrkač (Nexe), dok je najbolji igrač Adi Šabić (Čelik-Junior).

U kategoriji 2006. godišta igrao se turnir po Liga sistemu, a prvo mjesto osvojio je Nexe, drugo Čelik Junior, treće visočka Bosna i četvrto Bosna II. Za najboljeg golmana proglašen je Dino Šabanović (Bosna Visoko), najbolji igrač Toni Međugorac (Čelik Junior), dok je najbolji strijelac Stjepan Javorček (Nexe).

U jedinoj kategoriji za djevojčice, uzrasta 2004. godište, prvo mjesto osvojila je hrvatska ekipa Brod, koja je u finalu s 24:17 (11:10) porazila Metliku. U meču za 3. Mjesto, Krivaja iz Zavidovića porazila je Hadžiće s uvjerljivih 25:8 (12:2).

Ove godine organizator je  posebnu pažnju posvetio  ženskim selekcijama –djevojke rođene 2002/03 godine kao i promociji ženskog rukometa.

Jubilarno, 10. izdanje turnira igrat će se već krajem augusta ove godine, jer se organizator odlučio, na zahtjev gostiju iz inostranstva, promijeniti dosadašnji  termin. (M.P.)