Gradska uprava uvela besplatnu liniju do Smetova

Danas je prvi dan prvog vikenda koji su Zeničani mogli iskoristiti za izlet na Smetove, koristeći besplatan autobuski prevoz. Put do ovog izletišta je prohodan, kao i većina putnih pravaca na području Zenice.

Gradska uprava je u aktuelnoj zimskoj sezoni podržala izviđački program zimovanja na ovom zeničkom izletištu, tako što je uvela besplatnu liniju do Smetova, sa polascima u 10 sati sa platoa gradske arene, u danima vikenda, sve do kraja januara.

Prema najavama iz Gradske uprave, Smetovi bi uskoro mogli poprimiti obilježja zimskog centra, sa sadržajima koji će zaokupljati posjetioce svih uzrasta.

Pomoćnica gradonačelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, Sumea Mujkanović je pozvala Zeničane da se u što većem broju pridruže pješačkom pohodu na Smetove, koji 19. januara za planinare i ljubitelje prirode organizuje Planinarsko društvo Željezara Zenica.

Saobraćaj se i danas na području Zeničko-dobojskog kantona zbog ugaženog snijega odvija usporeno na svim putnim pravcima, ali bez zastoja. Snijeg koji je padao i ponegdje još pada nije stvorio veće probleme, a visina sniježnog pokrivača seže od 15 do 25 centimetara, ovisno o nadmorskoj visini. U Zenici je situacija skoro pa redovna. (S.S.)