Pobjednice zeničkog izbora Fotomodel BiH na prijemu u Gradskoj upravi

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas u Gradskoj upravi najljepše djevojke izbora Fotomodel BiH za grad Zenica, te direktoricu projekta Selmu Maličbegović.

Na sastanku je razgovarano o samom projektu Fotomodel BiH koji se osim u Zenici održava u još 19 gradova, predstojećim aktivnostima za realizaciju polufinalnog takmičenja koje će biti održano u Zenici, u aprilu naredne godine, ali i pripremama djevojaka za finale takmičenja u Sarajevu.

Direktorica Maličbegović upoznala je gradonačelnika Kasumovića da će polufinalno takmičenje u Zenici biti održano pod sloganom “Nosimo domaće”, a predviđeno je da pored učesnica takmičenja, okupi i tekstilne firme sa područja Federacije BiH.

Učesnici sastanka dotakli su se i aktuelnih dešavanja u gradu, izrazivši zadovoljstvo pozitivnim promjenama koje su vidljive posebno kada je u pitanju društvena scena, kao i događaji za djecu i mlade.

Želimo probuditi grad Zenicu. Gradska uprava na čelu sa mnom veliku pažnju posvećuje mladima. Želimo otvoriti grad u svakom smislu. Organizovali smo kulturno-zabavnu manifestaciju “Ljeto u gradu”, koja se pokazala izuzetno uspješnom. Sada je tu Prvi zimski festival “Zenica ADVENTure” s brojnim pratećim sadržajima. Polako vraćamo Zenici status regionalnog centra“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.