Energetska zabava za mališane vrtića „Pinokio“ – Energetski dani Zenica 2018.

Danas, 20. decembra 2018. godine u okviru projekta  „Mala i srednja preduzeća ekološke izazove pretvaraju u ekonomske prilike“,  za čiju implementaciju su zaduženi Grad Prijedor, Grad Zenica i Općina Gračanica organizovani su „Energetski dani Zenica 2018“.

Zenica je grad koji već tradicionalno organizuje „Energetske dane“ od 2012. godine. Cilj energetskih dana je promocija energetske efikasnosti i načina uštede energije u svakodnevnom životu.

Kao i do sada, posebna pažnja posvećena je namlađima jer su upravo oni ti koji najbrže usvajaju znanja i svojim primjerom ih prenose na članove porodice. Navike stečene u djetinjstvu, najčešće nas prate tokom cijelog živote te je od velikog značaja da se djeca kroz igru i zabavu nauče štedjeti energiju i čuvati okolinu te na taj način utjecati na poboljšanje kvaliteta života.

U vremenu od 10:00 do 11:30 sati, u vrtiću „Pinokio“ odigrana je predstava za djecu iz ovog vrtića na temu energetske efikasnosti koju je pripremio Event tim firme Tropik u saradnji s Gradom Zenicom i Zeničkom razvojnom agencijom ZEDA.

Ovom prilikom, djeca su naučila šta je energija, kako nastaje, kako se troši, na koji način se čuva, kako dati svoj doprinos očuvanju energije te su uz muziku i ples započeli dan.

Međutim, zabava tek slijedi.

Pozivamo sve roditelje i mališane večeras, u vremenu od 18:00 do 20:30 sati da se s nama zabave i nauče o energetskoj efikasnosti kroz igru, ples i pjesmu. Slijede brojne nagrade i luda zabava i nikako ne zaboravite, klizanje na ledu uz maskote i druženje u “Studengradu”, te u “Markici”, Multiplex Ekran.

Projekat kofinansira Evropska unija u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal.