Sniježna idila upotpunila ugođaj u “Studengradu”

Sniježna idila upotpunila je zasigurno ugođaj u “Studengradu” – trenutno jedinstvenom mjestu u Bosni i Hercegovini, koje po uzoru na svjetske gradove svojim građanima i građankama nudi sadržaje koji će ih izmamiti iz domova na zabavu i druženje.

Večeras se očekuje rekordan broj posjetilaca u Studengradu, potvrdili su nam to sugrađani i sugrađanke koji su se sinoć lijepo družili s prijateljima pred bijelim kućicama ovog „zimskog grada“. Neki su se grijali uz toplu čokoladu, neki uz kuhano vino, a bilo je onih kojima u zimskim večerima najbolje odogovara sendvič od suhomesnatih proizvoda i sira.

Almir Hadžajlić Labud, poznati zenički voditelj ovaj će vikend duže vremena provoditi u improviziranom studiju Radio Zenice. Ranijih večeri Labud je posjetioce zabavljao i ispunjavao im muzičke želje od 18 sati, ali će tokom predstojećeg vikenda u “Studengradu” biti već u prijepodnevnim satima.

Dok se roditelji zagrijavaju konzumirajući ponudu iz bijelih kućica, djeci je na raspolaganju klizalište, a u nedjelju od podneva počinje i Grahijada.

Na tanjur toplog graha u “Studengradu” pozvani su svi – i veliki i mali. Dobrodošli. (A.H./T.B.)