Sankcije preduzećima zaduženim za zimsko održavanje puteva

Imajući u vidu stanje na terenu, kao i brojne pritužbe naših sugrađana Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica uputila je danas dopis preduzećima “Alba Zenica” d.o.o. i “Komgrad-ZE” d.o.o. Zenica kojim iskazuje primjedbe na ispunjavanje odredbi Ugovora o zimskom održavanju puteva za sezonu 2018/2019..

U Gradskoj upravi i nadležnoj Službi smatramo da preduzeća sa kojima Grad Zenica ima potpisane Ugovore o zimskom održavanju puteva nisu pravovremeno reagovali na prve sniježne padavine i adekvatno očistili saobraćajne površine.

S tim u vezi, obavještavamo građane Zenice, odnosno preduzeća zadužena za stvaranje uslova za neometano kretanje pješaka i automobila, da će u skladu sa Ugovorom, neblagovremena reakcija kod prvog snijega biti adekvatno sankcionisana u sklopu obračuna izvršenih radova.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, Gradska uprava Zenica i Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove ovim putem mole građane za razumijevanje uz nadu da će navedena preduzeća u narednom periodu kvalitetnije obavljati dodijeljene im poslove.