Poziv za projektne prijedloge organizacija civilnog društva i srednjih škola iz Zapadnog Balkana

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) uz tehničku podršku Grada Zenica organizuje info sesiju Otvorenog poziva za projektne prijedloge organizacija civilnog društva i srednjih škola iz Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Makedonija i Srbija).

Cilj Poziva je doprinijeti procesu pomirenja u regiji Zapadnog Balkana putem mobilnosti mladih, interkulturalnog dijaloga, kao i omogućavanja podsticajnog okruženja za regionalnu saradnju mladih. RYCO snažno vjeruje da mladi trebaju kreirati kulturu mobilnosti, interkulturalnih razmjena i pomirenja. Ove godine investiraju 1.000.000 € u regionalne omladinske razmjene organizirane od  srednjih škola i organizacija civilnog društva sa Zapadnog Balkana.

Ovim putem Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) i Grad Zenica pozivaju sve organizacije civilnog društva i srednje škole sa područja grada Zenica da nam se pridruže na info sesiji, gdje će svi prisutni dobiti odgovore na sva pitanja u vezi sa Otvorenim pozivom i procesom apliciranja.

Info sesija će se održati 12.12.2018. godine sa početkom u 11:00 sati u Društvenom centru BRIST u Ulici  Fakultetska 36 (preko puta Pravnog fakulteta u Zenici).

Sve informacije u vezi sa info sesijom mogu se dobiti na mail: amra.halimic-cogo@zenica.ba ili na broj 032/447-792.