Potpisan ugovor za rekonstrukciju prve dionice puta Čajdraš-Ovnak

zdk.ba

Direktor Kantonalne direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona Refik Zeković, i direktor kompanije Almy Transport Zenica Jasmin Kalabić, u prisustvu premijera Miralema Galijaševića i vlasnika kompanije Besima Begića, potpisali su okvirni sporazum o rekonstrukciji dijela regionalne ceste Čajdraš-Ovnak na području grada Zenica.

Rekonstrukcija prve dionice od Čajdraša do Lokvina, u dužini od dva kilometra, koštat će jedan milon maraka, a sredstva su opredijeljena u Budžetu za 2018. godinu.

“Ukupna dužina ceste iznosi devet kilometara i planirali smo da svake naredne godine osiguramo po jedan milion maraka sve dok u potpunosti ne završimo rekonstrukciju puta koji je trenutno jedan od najopasnijih za odvijanje saobraćaja. Ovo je vrlo važna saobraćajnica koja povezuje Zenicu i Travnik i stoga je projekt vrlo značajan za ovaj dio ZDK”, kazao je Zeković.

Na raskršću u Čajdrašu planirana je izgradnja kružne raskrsnice, što će omogućiti lakše i sigurnije odvijanje saobraćaja, posebno za teretna vozila, dok će sama cesta biti široka šest metara, saopćeno je između ostalog iz kantonalne Press službe.