Davore i Adise, hvala vam na svakom trenutku…

Nusret Selimović, načelnik Policijske uprave Novi Grad Sarajevo, kazao je danas komemoraciji ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću da je bol neizreciva i da će pamtiti svaki trenutak proveden sa stradalim kolegama.

Selimović je obraćajući se prisutnima, kazao da ovi policajci dali svoje živote za izgradnju boljeg društva.

”Danas odajemo počast i opraštamo se od Davora i Adisa prisjećajaći se onoga što su do ovog zvjerskog čina uradili. U svojstvu njihovog rukovodioca dužnost mi je zahvaliti na njihovom doprinsu, nemjerljive su vrijednosti tragova koji su ostavili iza sebe. Bili su prije svega dobri ljudi, posvećeni porodicama i svojoj državi Bosni i Hercegovini. Neizreciva je bol koju osjećaju njihova djeca, rodbina, prijatelji. Ostat će neprežaljeni i nezamjenjivi. Dali su živote za izgradnju boljeg društva. Pamtit ćemo ih, ja ću se sjećati svih lijepih trenutaka provedenih s vama. Davore i Adise, hvala vam na svakom trenutku vaših života koje ste utkali u naše živote”, kazao je Selimović.

Komesar MUP-a KS Mevludin Halilović poručio je da je teško naći prave riječi da se iskaže tuga i bol koju osjeća.

”Imam potrebu da kažem da u ovakvim teškim trenucima, teško je naći prave riječi da se iskaže naša tuga, bol i ogorčenost. Ovo je nendoknadiv gubitak za porodice i Upravu policije u kojima su Adis i Davor dali maksimalan doprinos. Veliki gubitak za grad Sarajevo i državu BiH. Oni su ličnim primjerom u svakoj situaciji pokazali koliko je ovo težak, rizičan i opasan posao. Dali su svoje živote štiteći građane Sarajevu i njihovu imovinu. Zbog Adisa i Davora ćemo nastaviti raditi naše poslove. Vrata MUP-a KS će porodicama uvijek biti otvorena jer to je i njihova kuća”, rekao je Halilović.

Podsjećamo, Adis Šehović i Davor Vujinović su ubijeni u petak u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Na njih su pucale osobe koje su pokušavale otuđiti Volkswagen Golf VI hrvatskih registarskih oznaka. Šehović je preminuo na mjestu događaja, dok je Vujinović preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon napora ljekara da ga spase.

N1