U nedjelju Treći međunarodni taekwondo turnir “Zenica Open 2018.”

Taekvando klub Start, 28.oktobra u Areni „Husejin Smajlović“, organizuje Treći međunarodni turnir „Zenica open 2018“.

Na turniru se očekuje učešće oko 300 takmičara i takmičarki iz BiH, Hrvatske, Srbije i Slovenije, koji će nastupiti u kikovima, formama i borbama. Pripreme za organizaciju su obavljene kvalitetno i organizatori se nadaju da će „Zenica open 2018“  biti jedan od najkvalitetnijih turnira u našoj zemlji u ovoj godini.

„Pripreme smo počeli još prije mjesec dana. Ostao je finalni dio za subotu u Areni. Mislim da ćemo organizaciono prevazići prošlogodišnji turnir, i da će to biti jedan od najkvalitetnijih turnira u našoj zemlji u ovoj godini. Radujem se dolasku naših sportskih prijatelja iz Hrvatske i Srbije, a dolazak su najavili i takmičari iz Slovenije. Potrudićemo se da svi naši gosti ponesu lijepe utiske iz Zenice.“ izjavio je za zenicainfo.ba Mevludin Bahtijarević, trener TKD kluba Start.

Start  će nastupiti sa ekipom od 30 takmičara i takmičarki. Dobri rezultati se očekuju od najmlađih, Anesa Kadrića i Edaha Dilavera, kao i od Elmina Šuvalića i Irvina Džananovića. Takmičenje počinje u 9:00 sati, a ulaz je slobodan.(M.Pripoljac)