106,6 prava frekvencija: Novi zvuk, novi sadržaji, novi Radio Zenica

Od ove jeseni, sa novom programskom šemom, Radio Zenica donosi vam programska i tehnička unapređenja koja slijede tendencije u savremenoj radio difuziji.

Ostajemo, naravno, vaši stari i prepoznatljivi prijatelji sa kojima se družite 49 godina, ali sa formatom i dinamikom programa koji su standardi u ozbiljnim radio kućama u našoj i zemljama regiona. U toku je uvođenje softvera za automatizaciju radijskog programa „Jazler“. U konceptu u kojem je radijski voditelj ujedno i ton majstor i tehnički realizator, „Jazler“ omogućava brzu, efektnu i dojmljivu realizaciju programa, sa tečnim smjenama govornih, muzičkih i reklamnih sadržaja uz mnogo manje napora nego u ranijem tradicionalnom sistemu realizacije programa.

Implementacijom „Jazlera“,otvoriće se slobodan prostor za voditeljski kadar Radio Zenice za niz autorskih programa koje planiramo uvesti ove jeseni. Uz redovni Jutarnji i Otvoreni program očekuju vas i onaj za najmlađu publiku tokom vikenda, Intervju sedmice, Aktuelni svjetski hitovi i Pop Rock abeceda, Željoteka uz nezaobilazni informativni program tokom cijele sedmice.