Sutra otvorenje Generalnog bh. sajma ZEPS 2018.

Na terenima Kamberovića polja u Zenici sutra će biti svečano otvoren 25. Generalni bh. sajam ZEPS i Međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal 2018.

Na ZEPS-u ove godine se predstavlja oko 480 izlagača iz 19 zemalja, a izložbena površina je oko 8 hiljada metara kvadratnih.

Direktor Poslovnog sistema RMK, koji je organizator sajam ZEPS, Vedad Šestić je potvrdio da je ovogodišnja manifestacija po nekim parametrima,u padu u odnosu na prošlu godinu.

Došli smo u situaciju da ne možemo insistirati na kvalitetu, nego se borimo za opstanak sajma, priznao je direktor Šestić.

Pojasnio je, da, nažalost, postoje objektivni i subjektivni razlozi za to,uključujući i činjenicu da slijede opći izbori u BiH, kao i druge okolnosti u kojima se odvijaju privredne aktivnosti.

Iako je bilo planirano, na svečanosti otvorenja,zbog drugih iskrslih obaveza, neće biti državni ministri, Mirko Šarović i Ismir Jusko.

Neke firme su otkazale učešće u posljednji momenat jer im radnici odlaze izvan BiH, – pojasnio je Šestić.

Po tradiciji i ove godine na ZEPS-u je planirano održavanje više stručno popratnih skupova o tematici energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije. (Š. Babić)