Radovi na postavljanju asfalta u Mjesnoj zajednici Bistrica

Mjesna zajednica Bistrica jedna je do rijetkih, gdje autobus, zbog nepristupačnog puta, nije mogao voziti direktno do sela, nego su mještani do svojih kuća morali pješačiti.

Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem, prepoznala je ovaj problem, te izdvojila 91.131 KM za asfaltiranje dijela puta kojim je obezbijeđen prilaz autobusima do samog sela.

„Gradska uprava svim građanima želi omogućiti normalan život, da mogu dolaziti u grad, prodavati poljoprivredne proizvode“ – kazao je gradonačelnik Kasumović, dodajući kako je cilj da se svaka mjesna zajednica spoji asfaltnim putem sa gradom. „Ovo je jedno od rijetkih sela koje nema nijedne sijalice, projekat za rasvjetu je završen, a u toku je tenderska procedura. Mještani uskoro mogu da očekuju radove i na osvjetljenju naselja“ – poručio je Kasumović.

„Mi čekamo 30 godina da se napravi prilaz za dolazak autobusa direktno u selo i ovo je za nas važan dan“ – kazao je predsjednik MZ Bistrica Ramo Oruč, dodajući kako je bilo najteže pješačiti kad padne kiša ili snijeg, pa se stvara blato i put je neprohodan.  (D.S.)