Moguća revizija projekta OŠ “Hasan Kikić” u Tetovu

Ideju grupe roditelja da se izvrši revizija projekta gradnje objekta Osnovne škole „Hasan Kikić“ u Tetovu i dogradnja još 4 učionice, mi razmatramo, ali postoji red stvari koje se moraju obaviti da bismo izašli pred Vladu ZDK sa takvim prijedlogom, rekao nam je danas Mensur Sinanović, resorni kantonalni ministar, navodeći da je nužno da prvo struka ispita zemljište, da nalaz može li statika to izdržati, a potrebno je dobiti saglasnost projektanta o izmjeni projekta, te prekinuti ugovor sa postojećim izvođačem radova.

Ideja možda i nije loša, ali mislim da za njenu realizaciju nije kasno i kada se završi objekat i da ćemo moći o tome više razmišljati iduće godine, jer sigurno da ima prostora za to”, ističe ministar Sinanović.

Na pitanje koliko je tačna priča da je postojećim projektom planirana i gradnja stana za jednog od uposlenika ove škole, ministar odgovara : „Ma ne pravimo mi stanove, pravimo djeci učionice i ovo je odgojno obrazovna ustanova. „

Podsjećamo dogradnju još 4 školske učionice roditelji su inicarali početkom ovog mjeseca u razgovoru sa gradonečelnikom Zenice, koji ih je posjetio da bi saznao kako na najbolji način utrošiti namjenska sredstva  za ovu školu, koja je Grad u iznosu od 150.000 KM dobio sa federalnog nivoa. (V.J.)