Čelik osvojio bod protiv Mladosti

Nogometaši Čelika odigrali su 1:1 na gostovanju u Doboju kod Kaknja protiv ekipa Mladosti u okviru 7. kola Premijer nogometne lige BiH.

Ekipa Čelika je bila puno bolji protivnik u ovom meču, ali na kraju su ispustili pobjedu u posljednjim trenucima utakmice. Bolje su zeničani otvorili utakmicu i u sedmoj minuti imali sjajnu priliku kada je nakon šuta Okića lopta došla do Dedića koji sa nekoliko metara neometan prebacuje loptu preko gola.

Domaćini nisu uspjeli parirati gostima, pokušavali su sporadično iz prekida, ali nisu uspjeli ugroziti gol crveno-crnih. Drugo poluvrijeme počelo je nešto skromnije od prvog, ali u 65. minuti Čelik dolazi u vodstvo.

Nekoliko sekundi nakon ulaska, Jazvin sjajno centrira sa desne strane na drugu stativu gdje je Jurina njaviši u skoku i pogađa za 0:1.

Nakon toga domaćini su krenuli u napad, uspjeli su izjednačiti u 88. minuti kada je Abid Mujagić nakon jendog ubačaja pogodio glavom za 1:1. Do kraja nije bilo promjene rezultata i obje ekipe su se morale zadovoljiti podjelom bodova. (M.P.)